Emblémázási módok

A reklámajándékok a legtöbb esetben akkor érik el igazán a kívánt kommunikációs hatást, amennyiben cége logóját, vagy a megjeleníteni kívánt üzenetet is hordozzák, az emblémázott dolgozói ajándékok és munkaruházati termékek pedig még a cég iránti lojalitást, az együvé tartozás érzését is erősítik.

A minden szempontból legideálisabb emblémázási eljárás kiválasztása nagymértékben függ a kérdéses tárgy anyagától, színétől, valamint a megjeleníteni kívánt embléma méretétől. Az emblémázásra vonatkozó konkrét igényét a kivitelezésre vonatkozó részletes elképzeléseivel valamint vektoros formátumú (cdr / eps / ai) képpel adhatja meg. Más formátumú grafika esetén átszerkesztési díjat számíthatunk fel, egyedi megállapodás alapján.

Tamponnyomás Tamponnyomás Tamponnyomás Tamponnyomás
Tamponnyomás

A leggyakrabban használt emblémázási technológia.
Sima felületű műanyag-, fa-, bőr és üveg tárgyakon, kis méretű, nagy pontosságú, jó felbontású nyomatok készíthetők ezzel az eljárással.

Szitanyomás, transzfernyomás Szitanyomás, transzfernyomás Szitanyomás, transzfernyomás Szitanyomás, transzfernyomás
Szitanyomás, transzfernyomás

A szitanyomás nagyobb méretű műanyag (írótömb-tartó, falióra, műbőr mappák, vonalzó), textil (póló, sapka, esernyő, táska), bőr (mappa, névjegykártyatartó), papír (papírtáska, írótömbök) és egyéb tárgyak emblémázására alkalmas eljárás. A szitanyomás egy keretre feszített, finom szövésű szitaszöveten létrehozott, festéknyomással végzett nyomtatás.

A transzfernyomás elsősorban textil termékek (sapka, póló, nyakkendő, kabát, esernyő, övtáska, egérpad, stb.) emblémázására alkalmas technológia. Folyamatában megegyezik a szitanyomással, annyi különbséggel, hogy az emblémát először transzferpapírra nyomják, amit üzemi vasalók segítségével a termékre vasalnak.

Gravírozás Gravírozás
Gravírozás

Korszerű, elegáns emblémázási technológia fém, üveg, bőr, műanyag és fa termékek feliratozására. Kétféle technika létezik, az egyik a mechanikus gravírozás, marás (fa, fém termékekre), míg a másik a lézergravírozás. Ez utóbbinál a gravírozás mélysége századmilliméterekben mérhető, miáltal lehetőség nyílik telített, bonyolultabb ábrák gravírozására is, s így kisebb méretű logók esetén is alkalmazható, sőt 3D-s ábrák is kialakíthatók.

UV nyomtatás UV nyomtatás
UV nyomtatás

Az UV LED-es nyomtatás egy színes, digitális emblémázási eljárás, amely UV-fénnyel rögzített tintákat használ. A logókat nagy felbontásban közvetlenül a termék felületére nyomtatjuk, ami azonnali fotóminőséget eredményez.

Vakdombor nyomás
Vakdombor nyomás

Bőr és papír termékek emblémázására szolgáló eljárás. Az emblémáról fém szerszámot készítenek (az embléma tükörképével) és ennek segítségével nyomják meg az anyagot.

Kerámia emblémázás
Kerámia emblémázás

A kerámia bögréket, poharakat magas hőfokon beégetett kerámia-, ill. üvegfestékkel vagy matricával lehet emblémázni. A szitanyomáshoz hasonló emblémázási technikával kerül a termékre az embléma, majd kemencében kerül kiégetésre.

Kerámia szublimáció
Kerámia szublimáció

A szublimációs nyomtatás egy színes, digitális emblémázási technika fényképminőséggel. A mintákat speciális tintával nyomtatjuk transzferpapírra, majd a termék felületére vasaljuk. A szublimáció csak világos színű poliészter és szublimációs bevonatú termékek esetében alkalmazható.

Hímzés Hímzés
Hímzés

A hímzés minőségi textil termékek (sapkák, pólók, pulóverek, kabátok, stb.) emblémázására szolgáló eljárás, mivel a hímzés minősége nagyban függ az alapanyag minőségétől. A textiltermékek tartós és elegáns emblémázására alkalmas. Öltésszámtól, mérettől, mennyiségtől függően egyedi árajánlatot adunk.

Epoxy matrica Epoxy matrica
Epoxy matrica

Az epoxy matrica egy egyedülálló nyomtatási technológia, melynek során a full-colour nyomtatott matricákat 2-komponensű gyantával borítjuk. Ennek eredményeként a kezelt matrica háromdimenziós megjelenésű lesz. Az epoxy matrica logók egyedi alakzatokban is készíthetők, és ellenállnak az UV sugárzásnak.

TOP

TOP